Άμστερνταμ, η πόλη των αντιθέσεων

Το Άμστερνταμ είναι η πρωτεύουσα της Ολλανδίας και σίγουρα η πιο αμφισβητημένη πόλη της Ευρώπης. Είναι πόλη περιτριγυρισμένη από κανάλια που δημιουργούν μια πολύ ρομαντική ατμόσφαιρα και μαγικές εικόνες αλλά διατηρεί και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τουλάχιστον στο κέντρο της. Το Άμστερνταμ ενώ συγκεντρώνει νέους από όλο τον κόσμο που την επισκέπτονται για υπερβολές εντούτοις θεωρείτε μια πόλη ήρεμη χωρίς ακρότητες όπου όλοι χωρούν όσο διαφορετικοί κι αν είναι.

Άμστερνταμ σημαίνει ποδήλατο και περπάτημα. Η πόλη είναι τελείως επίπεδη και ιδανική για βόλτες στους ασφαλείς ποδηλατοδρόμους και πεζόδρομους. Νοικιάστε ένα ποδήλατο με 15 ευρώ ημερησίως για να περιπλανηθείτε στις αγορές και τους κήπους της πόλης αλλά και για να κινηθείτε παράλληλα με τα υπέροχα κανάλια. Στην διάθεση σας για ξενάγηση το πολύ οργανωμένο δίκτυο τραμ που σας μεταφέρει μέχρι και τα προάστια. Στις μετακινήσεις σας όπως και στις συναλλαγές σας δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα καθώς όλοι μιλούν αγγλικά και χρησιμοποιούν ευρώ.

Ξεκινώντας κάποιος την ξενάγηση του στο Άμστερνταμ θα πρέπει να επισκεφτεί το σπίτι της Άννας Φρανκ όπου γράφτηκε το περίφημο ημερολόγιο κατά την διάρκεια του Β` Παγκοσμίου πολέμου. Συνεχίζουμε με το μουσείο του Βαν Γκογκ όπου θα θαυμάσετε πίνακες αριστουργήματα του διάσημου καλλιτέχνη, το μουσείο ιστορίας και τέχνης Rijksmuseum καθώς και το μουσείο –υποκατάστημα κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussaud του Λονδίνου. Αξίζει τον χρόνο σας μια επίσκεψη στην μεγάλη αγορά της πόλης όπου θα βρείτε τα πάντα και φυσικά τις πασίγνωστες και πολύχρωμες ολλανδικές τουλίπες.

Σαν γνήσιος τουρίστας που διψάει για νυχτερινή ζωή ξεκινήστε τις βόλτες σας από τις «βιτρίνες». Αποτελεί πόλο έλξης για όλους όσους πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ για πρώτη φορά καθώς θεωρείται ιδιαίτερο θέαμα. Εδώ η λέξη «φυσιολογικό» χάνει την σημασία της καθώς όλα είναι αποδεκτά και δεν προκαλούν καμία αντίδραση τουλάχιστον στους ντόπιους. Στις «βιτρίνες» θα δείτε ερωτικά αξεσουάρ που ούτε καν φαντάζεστε ότι υπάρχουν αλλά και σε τι χρησιμεύουν. Οι απορίες σας λύνονται άμεσα στα πολλά strip club όλων των σεξουαλικών προτιμήσεων. Επιλέγετε να συνεχίσετε σε κάποιο coffee shop εάν είστε «χόρτο-friendly» αφού τα “μαλακά” σε πολύ μικρές ποσότητες επιτρέπονται. Για αληθινή διασκέδαση όμως θα μετακινηθείτε προς την περιοχή Leidseplein όπου θα βρείτε μεγάλα μπαρ και club τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

Από το Άμστερνταμ δεν φεύγετε εάν δεν κάνετε βόλτες στα πανέμορφα κανάλια της πόλης με τα μικρά καραβάκια. Απολαύστε την βόλτα σας και τον καφέ σας κάνοντας μια ρομαντική βαρκάδα που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη.

Πηγή φωτογραφίας: http://pixabay.com

Αεροπορικά
Ξενοδοχεία
Ακτοπλοϊκά
Κρουαζιέρες