Βιέννη, η γενέτειρα της κλασσικής μουσικής

Η Βιέννη θεωρείται η γενέτειρα της κλασσικής μουσικής. Είναι πρωτεύουσα της Αυστρίας και μάλλον δικαίως θεωρείται η πολιτιστική πρωτεύουσα της βόρειας Ευρώπης. Σε γενικές γραμμές η Βιέννη είναι μια πόλη προσεγμένη και καθαρή αφού οι κάτοικοι της μόλις 2 εκ. φέρονται με σεβασμό στο περιβάλλον και οικολογική συνείδηση. Πριν ξεκινήσουμε μια μικρή ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης, θα πρέπει να τονίσουμε την ηρεμία και την πολύ φιλική διάθεση των Βιεννέζων σχεδόν ακατανόητη για κατοίκους μεγάλης πόλης και δη ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

Εάν επιλέξετε να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι στην Βιέννη τότε κάντε το τα Χριστούγεννα. Κατά την περίοδο αυτή η πόλη αποτελεί ένα πολύ δημοφιλή προορισμό αφού βάζει τα καλά της και μεταμορφώνεται σε πόλη του παραμυθιού για μικρούς και μεγάλους. Σε κάθε γωνιά της πόλης από τα μικρά γραφικά σοκάκια μέχρι το κέντρο της πόλης θα βρείτε αμέτρητα στολίδια και φωτάκια που κάνουν την ατμόσφαιρα φαντασμαγορική, καμία σχέση με το κέντρο της Αθήνας. Με λίγη τύχη και χιόνι ίσως ζήσετε τα καλύτερα λευκά Χριστούγεννα της ζωής σας. Πριν ξεκινήσετε τις ξεναγήσεις σας στην Βιέννη καλό θα ήταν να απολαύσετε έναν καφέ στα γεμάτα κουλτούρα καφέ της Βιέννης. Και επειδή ένας καφές δεν είναι ποτέ αρκετός, επισκεφτείτε τα πασίγνωστα “Imbiss” για ένα γρήγορο hot dog. Απολαύστε τα πιο νόστιμα λουκάνικα και συνδυάστε τα με ένα ποτήρι μπύρας για μεγαλύτερη απόλαυση. Για τους πιο κυριλέ τύπους που θέλουν να γνωρίσουν την κουζίνα της πόλης τότε υπέροχα σνίτσελ σας περιμένουν στα τοπικά εστιατόρια που δεν είναι και φθηνά.

Η Βιέννη ανήκει και κείνη στην ευρωπαϊκή ένωση για όσο ακόμα υφίσταται και χρησιμοποιεί ως νόμισμα το ευρώ. Αεροπορικά εισιτήρια για την Βιέννη θα βρείτε με την Austrian Airlines, την Swiss και την Lufthansa είτε με απευθείας πτήση είτε με ενδιάμεση στάση. Εάν προτιμάτε κάποιο ταξιδιωτικό πακέτο που περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω τότε συμβουλευτείτε τα ταξιδιωτικά γραφεία της Travel-Deals.gr.

Ξεκινήστε την περιήγηση σας από την διεθνώς φήμης Όπερα της Βιέννης όπου θα παρακολουθήσετε έργα του Μπετόβεν, του Μότσαρτ και του Στράους, γνήσια τέκνα της πόλης. Συνεχίστε την ξενάγηση στο παλάτι των Αψβούργων που βρίσκεται κατά μήκος της πόλης και το ελληνικής αρχιτεκτονικής Κοινοβούλιο τότε που ακόμα οι Αυστριακοί δεν απειλούσαν τους Έλληνες αλλά τους αντέγραφαν. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο Επίπλων που κατέχει την μεγαλύτερη ποικιλία επίπλων στον κόσμο. Δεν θα φύγετε από την Βιέννη εάν δεν περπατήσετε στην μεγάλη αγορά στο κέντρο της πόλης όπου θα κάνετε τα ψώνια σας σε καθόλου προνομιακές τιμές. Επιπλέον, για τα παιδιά υπάρχει μεγάλος ζωολογικός κήπος πολύ εντυπωσιακός.

Αεροπορικά
Ξενοδοχεία
Ακτοπλοϊκά
Κρουαζιέρες