Λονδίνο, η πιο κοσμοπολίτικη πόλη της Ευρώπης

Το Λονδίνο είναι μια πόλη σύγχρονη, εντυπωσιακή, γεμάτη αριστουργήματα άλλα δικά της και άλλα «δανεικά». Σε αυτήν την πόλη θα βρείτε τα πάντα καθώς συνυπάρχουν οι τέχνες και ο πολιτισμός με τα σύγχρονα χρηματοοικονομικά κέντρα και τους τραπεζικούς οργανισμούς. Φυσικά μια πόλη τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων που προέρχονται από όλο τον κόσμο και συνυπάρχουν με ζηλευτό τρόπο δεν θα μπορούσε παρά να θεωρείται μοναδική και συναρπαστική.

Το Λονδίνο είναι η μεγαλύτερη πόλη της Μεγάλης Βρετανίας και αποτελεί την πιο οργανωμένη και σύγχρονη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Γεωγραφικά το Λονδίνο βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αγγλίας και είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Τάμεση. Πρωταγωνιστής στις εξελίξεις της παγκόσμιας ιστορίας ήξερε πάντα να διαχωρίζει την θέση του όπως και το νόμισμα του. Εδώ τα Ευρώ σας τα δέχονται μα δεν τα πολύ-πιστεύουν αφού η βρετανική λίρα εγγυάται την σταθερότητα της πόλης. Το Λονδίνο χωρίζεται σε πέντε τμήματα, ανατολικό-δυτικό-νότιο-βόρειο και κεντρικό καθώς επίσης περιλαμβάνει 33 περιφέρειες που φιλοξενούν περισσότερους από 7 εκατομμύρια κατοίκους.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να συνηθίσει κανείς φθάνοντας στο Λονδίνο είναι ο άσχημος καιρός. Υποφερτό κρύο κατά την διάρκεια της ημέρας μα τσουχτερό το βράδυ. Το χειρότερο όμως είναι η ατέλειωτη μουντάδα και συννεφιά που δεν λέει ευτυχώς να εγκαταλείψει τους Άγγλους για τους οποίους ο ήλιος της Ελλάδας είναι μαγικός. Πάντως εάν υπάρχει κατάλληλη εποχή για μια επίσκεψη στο Λονδίνο τότε αυτή ίσως να είναι προς το τέλος της άνοιξης ή στις αρχές του φθινοπώρου.
Μια πρώτη βόλτα στο κέντρο της πόλης με το λεωφορείο ή το μετρό σίγουρα θα σας φτιάξει την διάθεση. Το Λονδίνο διαθέτει ένα από τα πιο καλά οργανωμένα δίκτυα συγκοινωνίας στην Ευρώπη που εκτελούν καθημερινά εκατοντάδες δρομολόγια.

Για να πραγματοποιήσει κανείς ένα ταξίδι στο Λονδίνο οι επιλογές είναι ατέλειωτες. Διαθέτει 3 αεροδρόμια που συνδέουν το Λονδίνο με όλο τον κόσμο μέσω των περισσότερων αεροπορικών εταιριών. Δοκιμάστε να έρθετε είτε με τις κλασσικές μεγάλες αεροπορικές εταιρίες είτε με εκείνες που θεωρούνται χαμηλού κόστους. Σε όποιο αεροδρόμιο και εάν κατευθυνθείτε είτε στο Heathrow είτε στο Gatwick ή το Luton θα σας περιμένουν λεωφορεία που θα σας μεταφέρουν στο κέντρο της μητρόπολης του Λονδίνου. Εάν οργανωθείτε εγκαίρως θα βρείτε αεροπορικά εισιτήρια σε πολύ χαμηλό κόστος.

Σε επίπεδο ξενοδοχείων στο Λονδίνο θα βρείτε πολλές γνωστές αλυσίδες ξενοδοχείων σε κεντρικά σημεία της πόλης. Το πιο δημοφιλέστερα είναι συνήθως 4 αστέρων και το κόστος τους είναι αρκετά υψηλό σε σχέση με το επίπεδο των υπηρεσιών τους. Εάν κάντε όμως κράτηση αρκετά νωρίς τότε θα βρείτε οικονομικές προσφορές. Πιο αξιόπιστη λύση για το Λονδίνο θεωρείται η αγορά πακέτων διακοπών οργανωμένων από ταξιδιωτικά γραφεία που συνδυάζουν την διαμονή, αεροπορικά και ξεναγήσεις σε μια καλή τιμή.

Ξεκινήστε την περιήγηση σας αγναντεύοντας την πόλη από ψηλά πάνω στην πιο γνωστή «Ρόδα» του κόσμου, το περίφημο Μάτι του Λονδίνου. Από εδώ θα δείτε τον Πύργο του Λονδίνου, τα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ, το Βρετανικό μουσείο και φυσικά το μουσείο της Μαντάμ Τισό. Καθένα από τα μνημεία έχει ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία της πόλης αφού μερικά αποτέλεσαν βασιλικές κατοικίες που αργότερα μετατράπηκαν σε φυλακές και άλλα χτίστηκαν για να τιμήσουν ένδοξες νίκες του παρελθόντος. Στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων θα θαυμάσετε την τέχνη της Μαντάμ Τισό που διδάχτηκε την τέχνη των ομοιομάτων από έναν γιατρό το 1770.
Το πιο σημαντικό όμως αξιοθέατο στεγάζεται στο Βρετανικό μουσείο και είναι «δανεικό» από την Ελληνική ιστορία χωρίς βέβαια την συγκατάθεση της. Φυσικά αναφερόμαστε στα «Μάρμαρα του Παρθενώνα» που αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς που όλοι μπορούν να απολαμβάνουν εκτός από το μουσείο της Ακρόπολης.

Πηγή φωτογραφίας: http://pixabay.com

Αεροπορικά
Ξενοδοχεία
Ακτοπλοϊκά
Κρουαζιέρες