Νάξος, ένας παράδεισος στην καρδιά των Κυκλάδων

naxos

Νάξος, ένας παράδεισος στην καρδιά των Κυκλάδων. Ατέλειωτες παραλίες με κάτασπρες αμμουδιές και γαλαζοπράσινα νερά, εύφοροι κάμποι και αμπέλια, λευκό μάρμαρο και σπάνια πετρώματα είναι λίγοι μόνο λόγοι για να επισκεφτεί κανείς τη Νάξο. Στο νησί η ιστορία και η μυθολογία έβαλαν τα δυνατά τους και άφησαν τα σημάδια τους παντού. Σε οποία πλευρά κι αν βρεθεί κανείς, θα βρει κάποιο ναό αφιερωμένο σε έναν αρχαίο Θεό, κάποιο κάστρο που λειτουργεί ως μουσείο, κάποιο άγαλμα που αποτυπώνει την Κυκλαδική τέχνη και τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στο νησί στο πέρασμα των αιώνων.

Στις μέρες μας όλο και περισσότερος κόσμος ανακαλύπτει τη Νάξο και τις παραλίες της, τα οικογενειακά εστιατόρια με τα τοπικά προϊόντα και τα μικρά καλαίσθητα παραδοσιακά ξενοδοχεία. Στο νησί οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό μόλις πρόσφατα έγιναν επαγγελματίες οπότε διατηρούν ακόμη έντονη την επιθυμία τους να προσφέρουν πραγματική ελληνική φιλοξενία όπως γινόταν παλιότερα στην ελληνική επαρχία. Μαζί τους θα πιει κανείς ένα ποτηράκι κίτρο (παραδοσιακό ποτό), θα δοκιμάσει πεντανοστιμο κόκορα κοκκινιστό και θα δροσιστεί με ένα υπέροχο καρπούζι από τον κήπο τους.

Στο ταξίδι στη Νάξο είναι απαραίτητη μια φωτογραφική μηχανή καθώς οι εικόνες του νησιού είναι απίστευτες όπως το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στην Πορτάρα με τον Ήλιο να δύει ανάμεσα στα λευκά μάρμαρα του ναού του Απόλλωνα και στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, τα γραφικά δαιδαλώδη σοκάκια που καταλήγουν στην κορυφή της παλιάς πόλης και στο Κάστρο από όπου η θέα δεν περιγράφεται με λόγια. Στα ορεινά του νησιού τα τοπία είναι ακόμα ομορφότερη καθώς εκεί βρίσκεται η πανέμορφη Απείρανθος. Κτισμένη σε υψόμετρο 750 μέτρων, μαγεύει κάθε επισκέπτη με τα σοκάκια της στρωμένα από μάρμαρο, με την ιδιαίτερη ντοπιολαλιά της και την μοναδική θέα του νησιού βγαλμένη από πίνακα ζωγραφικής. Αν βρεθεί κανείς εκεί 3 πράγματα πρέπει να κάνει: να πιει μια ρακί για το καλώς ήρθατε, να δοκιμάσει απεραθιτικο ρόστο για να μην ξεχάσει ποτέ το χωριό και να ακούσει παραδοσιακό βιολί για να γαληνέψει η ψυχή του.

Οι ομορφιές του νησιού δεν εξαντλούνται μα τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το βαθύ γαλάζιο που περιβάλλει τη Νάξο και κάνει την μια παραλία να μοιάζει καλύτερη της άλλης. Πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά με καταπληκτικές αποχρώσεις θα βρει κανείς στην πανέμορφη Μικρή Βίγλα, στο γραφικό Αλυκό και στον μοναδικό Άγιο Προκόπιο. Απίστευτοι χρωματισμοί και εικόνες μοναδικές σχηματίζονται από το καθρέφτισμα του ηλίου στο νερό, εδώ που η φύση νικά το photoshop με διαφορά.
Το μόνο κακό με τη Νάξο είναι ότι δεν φτάνει μια εβδομάδα διακοπών για να νιώσει κανείς την γλυκά του νησιού κατά τον Καζαντζάκη, αλλά σίγουρα θα είναι πάντα εκεί για να φιλοξενήσει και να ευχαριστήσει τους επισκέπτες της, χαρίζοντας απλόχερα τις ομορφιές της σε όλους.

Πηγή: Travel-Deals.gr

Αεροπορικά
Ξενοδοχεία
Ακτοπλοϊκά
Κρουαζιέρες