Η ιστορία του Ναυαγίου της Ζακύνθου

Αρχική Forums Προορισμοί Ζάκυνθος Η ιστορία του Ναυαγίου της Ζακύνθου

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by  Nikos Nikos 8 years, 11 months ago.

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • #927

    Nikos Nikos
    Participant

    Η Ζάκυνθος αποτελεί αγαπημένο μου προορισμό γι αυτό και χαίρομαι πολύ να προσθέτω πληροφορίες για το νησί σε όσους μας δίνουν βήμα. Μια ενότητα για την Ζάκυνθο πρέπει πάντα να ξεκινά με αναφορά στο περίφημο “Ναυάγιο” που είναι το πιο πολύ-φωτογραφημένο σημείο του νησιού.

    Η ιστορία ξεκινά με το πλοίο “Παναγιώτης” από την Κεφαλλονιά, το οποίο μετέφερε λαθραία τσιγάρα στην Ιταλία. Όπως γνωρίζετε αυτές οι δουλειές δεν έχουν ποτέ καλή κατάληξη καθώς οι πειρασμοί είναι πολλοί. Το πλήρωμα του καραβιού αποφάσισε να χαλάσει την συμφωνία με τους Ιταλούς και να πουλήσει το εμπόρευμα του με διαφορετικό τρόπο γι αυτό και οδήγησε το πλοίο στον όρμο του Σπυρίλη, το σημείο που βρίσκεται σήμερα. Οι καιρικές συνθήκες όμως οδήγησαν το πλοίο πολύ κοντά στην αμμουδιά όπου και προσάραξε για τα καλά. Το πλήρωμα στην προσπάθεια του να ξεκολλήσει το πλοίο ξεφόρτωσε μέρος του φορτίου του στην παραλία αλλά και πάλι δεν κατάφερε τίποτα. Η συνέχεια είναι ακόμα χειρότερη καθώς τα κύματα μετέφεραν τις ξεφορτωμένες κούτες σε άλλες παραλίες και οι κάτοικοι του νησιού δεν άργησαν να μάθουν για το συμβάν. Το ίδιο και οι αρχές της Ζακύνθου οι οποίες συνέλαβαν τους λαθρέμπορους και πούλησαν το φορτίο σε πλειστηριασμό.

    Για την Ζάκυνθο πλέον η αξία του ναυαγίου είναι εκατοντάδες φορές μεγαλύτερη από την αξία του φορτίου καθώς είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού και χιλιάδες τουρίστες πληρώνουν αδρά για μερικές φωτογραφίες. Είναι περίεργο μερικές φορές πως η μοίρα καταστρέφει κάποιους και ταυτόχρονα δίνει σε ένα ολόκληρο νησί μια τεράστια ευκαιρία προβολής!!!

Viewing 1 post (of 1 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Αεροπορικά
Ξενοδοχεία
Ακτοπλοϊκά
Κρουαζιέρες